تکنیک های کاشت مو کدام است؟ در ادامه مقاله همراه ما باشید تا توضیحات لازم را ارائه دهیم:
تکنیک های کاشت مو کدامند؟ در این روش از پشت سر متقاضی کاشت مو، یک فِلَپ (نوار باریک) با جراحی برداشته می شود . این فلپ زیر میکروسکوپ کات(بریده) شده و به قسمتهای کوچکتری تقسیم میشود و سپس موهای آن تفکیک و دسته بندی میگردد. پس از انجام این کار، در قسمتهایی از سر که دچار کم پُشتی و یا طاسی شده اند (با تیغهای بسیار ظریف) شکافهایی ایجاد میشود و موهای بدست آمده از فِلَپ برداشته شده، در این شکاف ها کاشته می شوند.
در این روش یک خط اِسکار (خط جراحی) پشت سر متقاضی باقی می ماند و با توجه به اینکه این جراحی در کلینیک پوست و موی مُدرن، بسیار ظریف انجام می شود، کمترین اِسکار را بر جای گذاشته و پس از مدتی بسیار کمرنگ خواهد شد .در این روش دیگر نیازی به تراشیدن موی سر متقاضی نیست و از این روش معمولا برای کاشت ابرو، ریش و سبیل و یا کاشت موی سر استفاده می شود.
این روش به تنهایی برای عزیزانی ک موهایشان بسیار کم پشت شده و درصد طاسی سرشان از یک حدی بالاتر است قابل انجام نمی باشد.
برای برداشت فلپ نیازی به بیهوش کردن متقاضی کاشت مو نیست و این کار با بیحسی موضعی انجام میشود. فِلَپ برداشته شده (با توجه به کیفیت و تراکم موهای بانک مو) معمولا حاوی 1300 تا 3000 گِرَفت است. سپس محل برداشت با ظرافت بسیار زیادی بخیه شده و با توجه به اینکه مسیر برداشت در راستای رویش موها است محل برداشت به خوبی ترمیم شده و محل آن دیده نمی شود.
این روش که به روش جراحی نیز معروف است نیازی به تراشیدن موی سر ندارد و فقط ناحیه ای که قرار است از آن فلپ برداشت شود لازم است موهای آن کوتاه گردد. فِلَپ برداشته شده زیر میکروسکوپ کات شده و به دسته های یک ، دو و یا سه تار مویی تفکیک شده تا آماده کاشت شوند. این دسته ها در محل های مخصوص خود کاشته می شوند تا اینکه موهای کاشته شده شکل عروسکی به خود نگیرند. در ادامه درباره ی کاشت مو با خط رویش بسیار طبیعی توضیح داده خواهد شد.
در این روش از پشتِ سر متقاضیِ کاشت مو یا همان بانک مو، گِرَفتهایی که مناسب برای کاشت در قسمتهای کم پشت سر هستند، به وسیله ی پانج برداشت شده و بدون نیاز به کات شدن، در شکاف هایی که در سر بیمار ایجاد شده اند کاشته می شود. این روش به روش کاشت موی بدون جراحی یا تک گِرَفت معروف است. با توجه به اینکه در این روش دیگر نیازی به جراحی پشت سرمتقاضی نیست، به تبع آن جای بخیه و یا همان اِسکار باقی نخواهد ماند.
این روش هم مانند روش فوق، به تنهایی برای عزیزانی که سطح کم پشتی موهای سرشان زیاد است کاربردی نیست و برای اینکه به تراکم مناسبی دست یابند حتما باید از ترکیب این روش و روش FUT استفاده کنند که به ترکیب این دو روش به اصطلاح روش ترکیبی یا Combination یا Combo می گویند. برای کاشت مو با استفاده از روش اف آی تی، نیازی به جراحی وجود ندارد ولی لازم است که موهای سر کاملا تراشیده شوند، زیرا با پانچ فقط میتوان ریشه مو را از بانک مو خارج کرد و اگر موهای سر بلند باشند برداشت بوسیله پانچ میسر نیست!
روش اِف یو یی (F.U.E) یا سوپر گِرَفت، این روش که جدیدترین روش برای کاشت است عیب های روش های اِف یو تی و اِف آی تی را ندارد. در این روش دیگر نیازی به جراحی و یا برداشت به وسیله پانچ نیست و برداشت از بانک مو تماما به وسیله دستگاه انجام شده و با توجه به اینکه با دستگاه می توان ریشه یا فولیکول مو را تماما و به درستی از بانک مو خارج کرد و در سطحی که دچار کم پشتی شده کاشت.
تمامی موهای کاشته شده رویش مجدد را تجربه کرده و به عبارت ساده تر ، هنگام استفاده از این روش می توان این تعهد را به متقاضی کاشت مو داد که تمامی موهای کاشته شده رشد میکنند. در این روش از پشتِ سر متقاضیِ کاشت مو یا همان بانک موی فرد، گِرَفتهای مویی که مناسب برای کاشت در قسمتهای کم پشت سر هستند، به وسیله ی دستگاه FUE برداشت شده و بدون نیاز به کات شدن، در شکاف هایی که در سر بیمار ایجاد شده اند کاشته می شود.
این روش به روش کاشت موی بدون جراحی جدید با دستگاه و یا تک گرفت دستگاهی، نیز معروف است. با توجه به اینکه در این روش دیگر نیازی به جراحی پشت سرمتقاضی نیست، به تبع آن جای بخیه و یا همان اِسکار باقی نخواهد ماند. این روش برخلاف روشهای فوق، به تنهایی برای عزیزانی که سطح کم پشتی موهای سرشان زیاد است کاربردی است مگر آنکه بانک مویِ فَرد مناسب نباشد و از تراکم خوبی برخوردار نباشد.
تفاوت این دو روش در نحوه ی برداشت از بانک مو می باشد و در نحوه ی کاشت هیچ تفاوتی ندارند و از طرفی دیگر با توجه به اینکه در روش اف آی تی از پانچ استفاده می شود درصد خطا در حدود 20 درصد می باشد یعنی اینکه موهای برداشت شده حین برداشت به احتمال 20درصد ممکن است صدمه ببیند و در نهایت 20% از موهای کاشته شده ممکن است که رشد نکنند.
ولی در روش اِف یو یی ریشه یا همان فولیکول مو توسط دستگاه اِف یو یی برداشت می گردد که این امر باعث می گردد تمامی موهای کاشته شده با احتمال بسیار زیادی رشد کرده و همانند موهای طبیعی فَرد خواهند شد. از طرف دیگر سرعت برداشت مو در روش FUE در مقایسه با روش FIT ، بیشتر بوده و این امر سبب میگردد که مدت زمانیکه بافت برداشته شده، خارج از بدن میماند بسیار کمتر از روش FIT باشد که این امر تاثیر بسزایی در کیفیت نهایی موهای کاشته شده دارد.
*چرا استفاده از روشهای ترکیبی در بیشتر اوقات نتیجه ای بهتر از استفاده از فقط یک روش در کاشت مو دارد؟
پاسخ این سوال در 2 نکته بسیار مهم نهفته است:
تعداد موهای قابل برداشت و طول عمر مفید بافت (گِرَفت) و کیفیت موهای کاشته شده
به دلیلی که توضیح داده خواهد شد،تعداد موهای قابل برداشت و به تبع آن قابل کاشت در روش جراحی FUT از روشهای بدون جراحی FIT و یا FUE بیشتر است.
توضیح: یک مستطیل با ابعاد 10*1.5 سانتی متر را در پشت سر (بانک مو) در نظر بگیرید. این ابعاد معمولا ابعاد یک نوار (فِلَپ) استاندرد برای برداشت از پشت سر است (به شرط آنکه Laxity و یا الاسیته پوست فرد مناسب باشد). فرض کنید که در این مستطیل تقریبا 3000 گِرَفت مو وجود دارد.
حال میخواهیم از این منطقه برداشت انجام دهیم:
الف) استفاده از روشهای برداشت تک گِرَفت مانند اِف آی تی ، اِف یو یی و یا غیره
در این حالت ما نمیتوانیم تمامی موهای در این ناحیه را برداشت کنیم زیرا با انجام این کار و برداشت تمامی 3000 گِرَفت موجود در این ناحیه، یک مستطیل 10*1.5 در پشت سر خالی شده و دچار طاسی میشود. بنابرین برای جلوگیری از این امر ما میتوانیم در بهترین حالت تنها 30% از این گرفت ها را برداشت کنیم تا 2000 گِرَفت باقیمانده جای خالی 1000 گِرَفت برداشته شده را پوشش دهند تا پشت سر دچار طاسی نشود.
این ارقام تقریبی نشان میدهند که ما تنها توانسته ایم از 30% ظرفیت موجود استفاده کنیم.
ب) استفاده از روشهای برداشت جراحی و یا برداشت نواری مانند اِف یو تی
نکته ی بسیار مهم در استفاده از روش جراحی F.U.T این است که در این حالت ما می توانیم تمامی گِرَفتهای موجود در این مستطیل را برداشت کنیم. زیرا در این حالت پس از برداشت کامل (با پوست نه فقط مو) این مستطیل، طول پایینی این مستطیل را به طول بالایی رسانده و بخیه می کنیم.
و پس از انجام این کار تمامی 3000 گِرَفت موجود در این فِلَپ و یا نوار برداشته شده قابل استفاده بوده و در ازای این تعداد گِرَفت قابل توجه تنها یک خط ظریف در پشت سر باقی میماند که اگر اندازه موهای پشت سر فرد درحدود 1.5 سانتی متر باشند این جای بخیه و یا خط قابل تشخیص نیست و تنها زمانی مشخص خواهد شد که فرد موهای پشت سر خود را کاملا بِتَراشد. در کلینیک مدرن به دلیل اینکه برداشت فِلَپ با حساسیت و ظرافت بالایی انجام میشود کمترین جای زخم و اِسکار را باقی می گذارد.
تشخیص ابعاد این مستطیل به خصوص عرض آن بسیار حساس بوده و توسط متخصص پوست و مو تعیین می شود. عرض این نوار نسبت مستقیمی با نرم بودن و Laxity (شُلی) پوست بیمار دارد. یعنی اینکه در افرادیکه پوست سفتی دارند و Laxity پوست آنها کم است اگر عرض نوار بیش از حد استاندار تعیین گردد باعث میشود که 2 لبه ی پوست به همدیگر نرسیده و در نهایت اِسکار و یا جای بدی از خود بجای بگذارد.
به دلیلی که توضیح داده خواهد شد،کیفیت موهای کاشته شده در روش جراحی FUT از روشهای بدون جراحی FIT و یا FUE بیشتر است.
توضیح: همانگونه که میدانید مو یک عضو و بافت زنده است و پس از خارج شدن از پوست تنها زمان محدودی را میتواند زنده بماند و باید تا کیفیت خود را از دست نداده است، سریعا دوباره به پوست برگردانده شود و از خون تغذیه نماید.
هرچه مدت زمانیکه مو خارج از بدن میماند بیشتر گردد، احتمال موفقیت پیوند مو کاهش یافته و این امر سبب میگردد تا موهای کاشته شده رویش مجدد نکنند زیرا بافتِ کاشته شده به این دلیل که مدت زمان زیادی بین برداشت و کاشت را تجربه کرده است کیفیت خود را از دست داده است.
پس هرچه مدت زمان بین برداشت مو (گِرَفت) و کاشت آن کمتر باشد کیفیت موهای کاشته شده بیشتر بوده و پیوند مو موفقیت آمیزتر خواهد بود و فرد نتیجه بهتری را از کاشت مو دریافت خواهد کرد.
در حالتیکه برای برداشت مو و یا گِرَفت از بانک موی فرد از روش جراحی FUT انجام می شود، بلافصله پس از برداشت نوار (فِلَپ) از پشت سر، مرحله جداسازی موها از داخل نوار برداشته شده شروع شده و این موها پس از دسته بندی و جداسازی تحویل تیم کاشت شده و فرآیند کاشتِ آنها شروع می گردد. شایان ذکر است که نیازی نیست تیم کاشت صبر نماید که جداسازی موها (گِرَفتها) بطور کامل به پایان برسد و سپس کاشت را شروع نماید. در این روش مدت زمانیکه بافت خارج از بدن میماند از طول عمر مفید آن کمتر است.
و این در حالی است که در روش برداشت به صورت FIT ، تیم کاشت باید منتظر بماند تا مرحله برداشت گِرَفت به طور کامل به اتمام رسیده و سپس اقدام به کاشتِ گِرَفت های برداشته شده نماید. این امر موجب می گردد تا مدت زمانی که بافت از بدن بیرون است افزایش یابد و به تبع آن کیفیت موهای کاشته شده کاهش یافته و درنهایت تمامی موهای کاشته شده رشد مجدد پیدا نکنند.
نتیجه: با مقایسه روش FUT و FIT متوجه می شویم که کیفیت و همچنین تعداد گِرَفتهای قابل برداشت در روشهای جراحی مانند اِف یو تی بیشتر است.
از جمله تکنیک های کاشت مو روش BHT است. در این روش، برداشت مو از مناطقی مثل جلوی سینه یا کمر و یا ریش (نزدیک به گردن) برای کاشت در نواحی از سَر که دچار کم پشتی شده است، صورت می گیرد. در کاشت مو برای افرادی که از بانک موی خوبی برخوردار هستند نیازی به برداشت از سایر مناطق بدن نیست زیرا بانک موی این افراد برای ایجاد تراکم قابل قبول، کافی است. در برداشت از سینه و کمر و یا حتی ساق پا باید خاطر نشان کرد که جنس گِرَفتهای این مناطق متفاوت با گِرَفتهای سر از نظر ضخامت، ماندگاری، پوشش دهی و زاویه خواب می باشند و از آنها تنها میتوان برای تراکم دادن بیشتر به موهای کاشته شده (موهای برداشت شده از بانک مو) استفاده کرد و نمیتوان اساس کاشت مو را بر مبنای موهایی به غیر از موهای بانک مو (موهای پُشت سر) گذاشت.
در ارتباط با برداشت از ریش مسئله به شکل دیگری است و روی گِرَفتهای برداشت شده از ریش میتوان حساب دیگری کرد زیرا این گِرَفتها نسبت به گِرَفتهای سینه و کمر ماندگارتر هستند و احتمال موفقیت در پیوند موهای ریش به سر، بیش از 80 درصد است.
* چرا خط رویش بیشتر افرادی که کاشت مو انجام داده اند بصورت مصنوعی و یا به اصطلاح عروسکی یا مسواکی است؟
یا به عبارتی دیگر
پاسخ : برای پاسخ به این سوال ابتدا باید به تفاوتهایی که بین سَری که عمل پیوند مو و یا همان کاشت موی طبیعی روی آن انجام شده و یک سَر طبیعی با موهایی پُرپُشت اشاره کرد.
نحوه رویش مو بر روی یک سَر طبیعی بدین شکل است که گرفتهای کُرکی شکل و نازک که گِرَفت نوع یک نامیده می شوند، خط رویش را تشکیل داده و هرچه از ناحیه خط رویش (Hairline) به سمت فَرق سَر (Vertex) برویم معمولا جنس موها ضخیمتر شده و نوع گِرَفتها بالاتر می رود. حال آنکه در بیشتر موارد در هنگام کاشت مو به این نکته دقت نمی شود و بجای آنکه برای کاشتِ خط رویش، از گرفتهای نوع یک و یا کُرکی شکل استفاده شود، تا خط رویش کاملا طبیعی به نظر برسد، از گرفتهای نوع 3 ویا حتی 4 استفاده می شود، که این گرفت ها بیشتر مناسب کاشت فَرق سر و یا ناحیه هایی بجز خط رویش هستند. دلیل این اتفاق می تواند عدم توجه به جزئیات توسط تیم پزشکی و تکنسین ها، عدم استفاده از نیروی متخصص برای جداسازی گِرَفتها، عدم انتخاب روش مناسب کاشت و … می باشد.
شکافهایی که بصورت طبیعی روی سَر هستند بسیار ظریف بوده به طوریکه مشخص نیستند، حال آنکه در پروسه کاشت مو، برای قرار دادن موها در پوست سر باید شکافهایی را در سَر ایجاد کرد که اگر این شکافها به اندازه کافی ظریف و کوچک نباشند نتیجه کاشت، کاملا عروسکی خواهد بود.
هرچقدر که تراکم موهای کاشته شده بیشتر باشد، سَر کاشته شده طبیعیتر به نظر رسیده و پوست سر (کَفِ سَر) کمتر دیده خواهد شد. برای ایجاد تراکم بالا در درجه اول، شخص باید از بانک موی خوبی برخوردار باشد و همچنین برای استفاده بهینه و مفید از بانک مو، باید شکافهای بیشتر و دقیقتر و ظریفتری در پوست سر ایجاد شود.
برای ایجاد شکافهای بیشتر در واحد سطح، باید از تیغها و ابزارهای دقیقتر و ظریفتری استفاده کرد. به عنوان مثال با استفاده از ابزارها و تیغ های معمولی، میتوان 10 عدد شکاف در یک دایره به شعاع واحد ایجاد کرد در صورتیکه با استفاده از تیغ های ظریفتر میتوان تا 50 عدد شکاف ایجاد کرد.
نتیجه این کار تراکم 5 برابری را به همراه خواهد داشت.
کلینیک مُدرن با استفاده از تیم متخصص پزشکی و تکنسین های مجرب خود و بهره گیری از مِتُدهای روز دنیا در زمینه کاشت مو تمامی موارد ذکر شده را با دقت هرچه بیشتر در تمامی پروسه های کاشت رعایت نموده و این امر سبب آن شده است که بیش از 95% کاشتهای انجام شده در این مجموعه بسیار طبیعی بوده و به تبع آن رضایت 95% متقاضیان کاشت مو را بدست بیاورد.
منبع : www.webmd.com
فهرست محتوا روشهای جدید کاشت مونتایج طبیعی کاشت موموارد استفاده از روشهای جدید کاشت موسخن پایانی جدیدترین روشهای کاشت مو باعث شدهاند که بسیاری از افراد به دنبال راه حلی باشند که نتایج طبیعیتری داشت... (ادامه)
فهرست محتوا چگونه از کاشت موی ناموفق جلوگیری کنیم؟دلایل کاشت موی ناموفقآیا رعایت دستورات پس از عمل، از کاشت ناموفق جلوگیری می کند؟سخن پایانی کاشت موی طبیعی ، یک راه حل کاربردی برای کسانی است که با مشکل ریزش مو... (ادامه)
فهرست محتوا درک مفهوم کاشت ریش و سبیلتاثیر کاشت بر رشد موعوامل تاثیرگذار بر رشد مو بعد از کاشتنکات مراقبتی قبل و بعد از کاشت ریش و سبیلسخن پایانی در این مقاله درباره ی آیا کاشت ریش و سبیل مانع رشد طب... (ادامه)