عدم تعادل هورمونی هنگامی اتفاق می افتد که هورمون خیلی زیاد یا خیلی کمی در جریان خون وجود داشته باشد. به دلیل نقش اساسی آنها در بدن ، حتی عدم تعادل هورمونی کوچک می تواند عوارض جانبی در کل بدن ایجاد کند.
هورمون ها مواد شیمیایی هستند که توسط غدد در سیستم غدد درون ریز تولید می شوند. هورمون ها از طریق جریان خون به بافت ها و اندام ها می رسند و پیام هایی را ارائه می دهند که به اندام ها می گوید چه کاری باید انجام دهند و چه موقع باید این کار را انجام دهند.
هورمون ها برای تنظیم بیشتر فرایندهای اصلی بدن مهم هستند ، بنابراین عدم تعادل هورمونی می تواند طیف گسترده ای از عملکردهای بدن را تحت تأثیر قرار دهد. هورمون ها به تنظیم کمک می کنند:
زنان و مردان به طور یکسان می توانند تحت تأثیر عدم تعادل انسولین ، استروئیدها ، هورمون های رشد و آدرنالین باشند.
همچنین ممکن است زنان عدم تعادل در سطح استروژن و پروژسترون را تجربه کنند ، در حالی که مردان احتمالاً عدم تعادل در تستوسترون را تجربه می کنند.
هرکسی دوره هایی از عدم تعادل هورمونی را در نقاط خاصی از زندگی خود تجربه می کند ، اما وقتی غدد درون ریز به درستی کار نکند ، این اتفاق می افتد.
علائم عدم تعادل هورمونی بستگی به این دارد که کدام غده ها و هورمون ها تحت تأثیر قرار بگیرند.
علائم مرتبط با علل شایع تر عدم تعادل هورمونی عبارتند از:
هر کس دوره های طبیعی عدم تعادل یا نوسانات هورمونی را در نقاط خاص زندگی خود تجربه می کند.
اما عدم تعادل هورمونی نیز ممکن است رخ دهد که غدد درون ریز به درستی کار نکنند.
غدد درون ریز سلول های تخصصی هستند که هورمون ها را در خون تولید ، ذخیره و آزاد می کنند. چندین غدد درون ریز در بدن وجود دارد که اندامهای مختلفی را کنترل می کنند ، از جمله:
چندین بیماری پزشکی شناخته شده است که برخی از یا تعداد زیادی از غدد درون ریز را تحت تأثیر قرار می دهد. برخی از عادات سبک زندگی و عوامل محیطی نیز ممکن است در عدم تعادل هورمونی نقش داشته باشند.
استرس مزمن یا شدید
فیتواستروژن ها ، استروژن های گیاهی طبیعی که در محصولات سویا یافت می شوند
قرار گرفتن در معرض سموم ، آلاینده ها و مواد شیمیایی مختل کننده غدد درون ریز ، از جمله سموم دفع آفات و علف کش ها
درمان عدم تعادل هورمونی بسته به علت ممکن است متفاوت باشد. هر فرد ممکن است برای عدم تعادل هورمونی به انواع مختلفی از درمان نیاز داشته باشد.
گزینه های درمانی برای زنان با عدم تعادل هورمون شامل موارد زیر است:
کنترل هورمون یا کنترل تولد. برای کسانی که سعی در بارداری ندارند ، داروهای حاوی اشکال استروژن و پروژسترون می توانند به تنظیم چرخه ها و علائم نامنظم قاعدگی کمک کنند.
استروژن واژن. افرادی که دچار خشکی واژن هستند و همراه با تغییر سطح استروژن هستند ، می توانند کرمهای حاوی استروژن را مستقیماً در بافتهای واژینال بمالند تا علائم را کاهش دهند. همچنین می توانند از قرص و حلقه های استروژن برای کاهش خشکی واژن استفاده کنند.
داروهای جایگزینی هورمون. داروهایی برای کاهش موقتی علائم شدید همراه با یائسگی مانند گرگرفتگی یا تعریق شبانه وجود دارد.
داروهای ضد آندروژن. داروهایی که هورمونهای جنسی عمدتا از جنس مرد را مسدود می کنند ، می توانند به کاهش آکنه شدید و رشد یا ریزش بیش از حد مو کمک کنند.
کلومیفن (کلومید) و لتروزول. این داروها به تحریک تخمک گذاری در مبتلایان به PCOS که می خواهند باردار شوند کمک می کنند. همچنین ممکن است به کسانی که دارای PCOS و ناباروری هستند تزریق گنادوتروپین تزریق شود تا به افزایش شانس بارداری کمک کند.
فهرست محتوا روشهای جدید کاشت مونتایج طبیعی کاشت موموارد استفاده از روشهای جدید کاشت موسخن پایانی جدیدترین روشهای کاشت مو باعث شدهاند که بسیاری از افراد به دنبال راه حلی باشند که نتایج طبیعیتری داشت... (ادامه)
فهرست محتوا چگونه از کاشت موی ناموفق جلوگیری کنیم؟دلایل کاشت موی ناموفقآیا رعایت دستورات پس از عمل، از کاشت ناموفق جلوگیری می کند؟سخن پایانی کاشت موی طبیعی ، یک راه حل کاربردی برای کسانی است که با مشکل ریزش مو... (ادامه)
فهرست محتوا درک مفهوم کاشت ریش و سبیلتاثیر کاشت بر رشد موعوامل تاثیرگذار بر رشد مو بعد از کاشتنکات مراقبتی قبل و بعد از کاشت ریش و سبیلسخن پایانی در این مقاله درباره ی آیا کاشت ریش و سبیل مانع رشد طب... (ادامه)