الگوی طاسی زنانه، که به آن آلوپسی آندروژنتیک نیز گفته می شود ، ریزش مو است که بر خانم ها تأثیر می گذارد. این شبیه به طاسی الگوی مردانه است ، به جز این که زنان می توانند موهای خود را با الگویی متفاوت از مردان از دست دهند.
ریزش مو در خانم ها به ویژه با افزایش سن طبیعی است. تا دو سوم زنان بعد از یائسگی ریزش مو را تجربه می کنند. کمتر از نیمی از منبع معتبر زنان باعث می شود که سن 65 سالگی با موی کامل برسد.
الگوی طاسی زن ارثی است. بعد از یائسگی شایع تر است ، بنابراین احتمالاً هورمون ها مسئول هستند. اگر متوجه شدید که موهای خود را از دست می دهید ، به پزشک یا متخصص پوست مراجعه کنید. آنها می توانند تشخیص دهند که آیا شما الگوی طاسی زنانه را تجربه می کنید یا نوع دیگری ریزش مو وجود دارد.
هرچه زودتر معالجه شوید ، سریعتر قادر خواهید بود ریزش مو را متوقف کنید – و حتی ممکن است مجدداً مو را اصلاح کنید.
در الگوی طاسی زن ، مرحله رشد مو کند می شود. همچنین برای شروع رشد مو زمان بیشتری طول می کشد. فولیکول های مو کوچک می شوند و موهایی که رشد می کنند نازک تر و نرم تر هستند. این می تواند به موهایی منجر شود که به راحتی می شکنند.
طبیعی است که زنان هر روز 50 تا 100 مو از دست بدهند ، اما افرادی که از الگوی طاسی زن دارند می توانند بسیاری دیگر از دست بدهند.
در آقایان ریزش مو از جلوی سر شروع شده و تا زمان طاس شدن آنها به پشت فرو می رود. زنان از همه قسمت سر خود شروع می کنند و از خط قسمت شروع می شوند. موها در معابد نیز ممکن است فروکش کنند.
خانم ها احتمال طاسی کامل را کمتر دارند ، اما ممکن است در تمام موهای خود نازک شدن زیادی داشته باشد.
پزشکان الگوی طاسی زنان را به سه دسته تقسیم می کنند:
نوع I مقدار کمی از نازک شدن است که از قسمت شما شروع می شود.
نوع II شامل گسترده شدن قسمت و افزایش نازک شدن قسمت اطراف آن است.
نوع III در سراسر منطقه نازک است و ناحیه دید در بالای پوست سر شما وجود دارد.
ریزش مو از والدین به فرزندانشان منتقل می شود ، و بسیاری از ژن های مختلف درگیر هستند. می توانید این ژن ها را از هر یک از والدین به ارث ببرید. اگر مادر ، پدر یا سایر نزدیکانتان ریزش مو را تجربه کرده باشند ، احتمالاً از الگوی طاسی زن دارید.
الگوی طاسی زنان عموماً توسط یک بیماری غدد درون ریز یا یک تومور ترشح کننده هورمون ایجاد می شود.
اگر علائم دیگری مانند دوره نامنظم ، آکنه شدید یا افزایش موهای ناخواسته دارید ، با پزشک خود مشورت کنید. ممکن است شما نوع دیگری از ریزش مو را تجربه کنید.
استعمال سیگار همچنین ممکن است خطر ابتلا به ریزش مو در زن را افزایش دهد.
ماینوکسیدیل تنها دارویی است که توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) برای درمان الگوی طاسی زنان تأیید شده است. در فرمول 2٪ یا 5٪ در دسترس است. در صورت امکان فرمول 5٪ را انتخاب کنید.
برای استفاده ، هر روز مینوکسیدیل را روی پوست سر خود بمالید. اگرچه به طور کامل موهای از دست رفته شما را بازیابی نخواهد کرد ، اما ماینوکسیدیل می تواند مقدار قابل توجهی از منبع مو را به خود برگرداند و ظاهری ضخیم تر به موهای شما ببخشد.
عوارض جانبی زیر ممکن است:
قرمزی
خشکی
خارش
برای درمان ریزش مو در مردان تأیید شده توسط FDA هستند،
اما بعضی از پزشکان آنها را برای الگوی طاسی زنان توصیه می کنند.
مطالعات مختلفی درمورد اینكه آیا این داروها در خانمها مؤثر است ،
وجود دارد اما برخی از منابع تحقیقاتی معتبر نشان داده اند كه به ریش مو در زنان كمك می كنند.
عوارض جانبی می تواند شامل سردرد ، گرگرفتگی و کاهش فشار جنسی ، به خصوص در اولین سال استفاده باشد.
زنان نباید در هنگام مصرف این دارو باردار شوند ، زیرا این امر می تواند خطر نقص هنگام تولد را افزایش دهد.
اسپیرونولاکتون (Aldactone) یک ادرارآور است ، به این معنی که مایعات اضافی را از بدن خارج می کند.
همچنین مانع از تولید آندروژن می شود و ممکن است به رشد مجدد مو در زنان کمک کند.
این دارو می تواند تعدادی از عوارض جانبی از جمله:
اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید ، نباید از این دارو استفاده کنید.
اسپیرونولاکتون ممکن است باعث نقایص هنگام تولد شود.
فهرست محتوا روشهای جدید کاشت مونتایج طبیعی کاشت موموارد استفاده از روشهای جدید کاشت موسخن پایانی جدیدترین روشهای کاشت مو باعث شدهاند که بسیاری از افراد به دنبال راه حلی باشند که نتایج طبیعیتری داشت... (ادامه)
فهرست محتوا چگونه از کاشت موی ناموفق جلوگیری کنیم؟دلایل کاشت موی ناموفقآیا رعایت دستورات پس از عمل، از کاشت ناموفق جلوگیری می کند؟سخن پایانی کاشت موی طبیعی ، یک راه حل کاربردی برای کسانی است که با مشکل ریزش مو... (ادامه)
فهرست محتوا درک مفهوم کاشت ریش و سبیلتاثیر کاشت بر رشد موعوامل تاثیرگذار بر رشد مو بعد از کاشتنکات مراقبتی قبل و بعد از کاشت ریش و سبیلسخن پایانی در این مقاله درباره ی آیا کاشت ریش و سبیل مانع رشد طب... (ادامه)