فولیکول مو ارگانی در بدن است که در اپیدرم پوست واقع شده و باعث ایجاد و رشد مو در نواحی مختلف بدن می شود. می توان گفت که در تمامی نواحی بدن انسان به جز تعدادی محدودی از نواحی مثل کف دست و پا, مو وجود دارد که این موها حاصل فعالیت های فولیکولها هستند. فولیکول های مو در دوران جنینی و در رحم مادر به وجود می ایند و میزان ان و همچنین نوع فعالیت هایش تا حد زیادی به ژنتیک وابسته است.
هر فرد به طور طبیعی 5 میلیون فولیکول مو در بدنش دارد که حدود صد هزار تا از ان ها در پوست سر واقع شده اند. ممکن است سوالات فروانی در مورد مو و فولیکول ان در ذهن داشته باشید که ما در این مقاله سعی می کنیم به مهم ترین و پر تکرار ترین آنها و همچنین بهترین روش کاشت مو پاسخ دهیم.
در مورد این سوال باید به شما بگویم تا هنگامی که فولیکولهای مو اسیب نبیند امکان رشد مجدد مو همواره وجود دارد. مثلا شما در هنگام اصلاح صورت یا کندن مو های اضافی اطراف ابرو متوجه خواهید شد که دفعه بعد باز هم در همان مکان موی جدیدی رشد کرده است. پس با کندن مو امکان رشد مجدد مو در ناحیه دارای فولیکولها وجود دارد به شرطی که به فولیکولها اسیب وارد نشود که در این صورت رشد مو متوقف خواهد شد.
بله در مواقعی ممکن است فولیکولهای مو بمیرند و رشد مو در ان ناحیه به طور کامل متوقف شود. اما در بعضی از موارد دیده شده که فولیکول های مرده قابلیت زنده شدن مجدد را نیز دارند. همان طور که می دانید مو در ظاهر شما تاثیر به سزایی دارد پس باید همواره از ان به درستی مراقبت کنیم تا به ان ها اسیب وارد نکنیم یا باعث از بین رفتن همیشگی این فولیکولها نشویم. همچنین همیشه برای سلامت پوست خود از افراد متخصص کمک بگیرید تا همواره شاهد زیبایی و سلامت ان ها باشید.
ممکن است گاهی برای همه شما پیش امده باشد که با کندن یک مو از سر یا صورت و جاهای دیگر بدن در انتهای موی خود یک قسمت بسیار کوچک سفید رنگ را مشاهد کنید و نگران این باشید که این قسمت سفید فولیکول موی شماست و در ان بخش دیگر مویی رشد نخواهد کرد. اما باید به شما بگویم که این تصور کاملا اشتباه است. در واقع ان قسمت سفید رنگ پیاز موی شماست که کنده شده و فولیکول میتوان سرایش است و مدتی بعد در همان مکان موی جدیدی رشد خواهد کرد.
برخی افراد گمان می کنند که از هر فولیکولهای مو تنها یک مو رشد خواهد کرد اما این طور نیست. در برخی قسمت ها مشاهده شده که یک فولیکول می تواند شامل چند تار مو باشد. این موضوع بیشتر در فولیکولهای کف و پشت سر مشاهده می شود و نشان می دهد که در این نواحی به ازای یک فولیکول چند تار مو وجود دارد.
– یکی از نکاتی که باید به ان توجه کرد از دست دادن خاصیت فولیکول هاست. در به مدت سال های طولانی رشد مو در فولیکولهای صور نگیرد ممکن است که خاصیت خودش را از دست بدهد.
– برخی بیمار ها می توانند روی فولیکول های مو تاثیر بگذارند و باعث مرگ ان ها شوند. در صورتی که با ریزش موی شدید مواجه شدید باید به پزشک مراجعه کنید.
– برای افراد کم مو توصیه هایی در جهت بهبود و تقویت عملکرد فولیکولهایشان وجود دارد که از میان ان ها می توان به استفاده از اب پیاز, روغن رزماری و روغن نعنا اشاره کرد.
– معمولا میزان طول عمر فولیکول مو به عواملی مثل سن فرد, سلامت بدن و جنس موهایش بستگی دارد. به طور کلی فولیکول مو علاوه بر اثر گذاشتن روی رشد مو, روی نوع و جنس ان نیز موثر است.
– در مواقعی دیده شده که تار موهایی که خارج از فولیکول مو هستند نیز قابلیت رشد را دارند. اما با اسیب رسیدن به ان ها رشد مو کاملا متوقف می شود.
– فولیکولیک یکی از بیماری های رایج مربوط به فولیکول مو است. در این بیماری فولیکول مو عفونت می کند و در نواحی ان روی پوست التهاب و جوش های قرمزی ایجاد می شود. گاهی این بیماری به خودی خود خوب می شود اما در صورت بروز ان بهتر است که حتما به پزشک مراجع کنید چون ممکن است خطر افرین باشد.
فهرست محتوا Toggle ارزیابی کیفیت و طول عمر موهای کاشته شدهعوامل موثر در کیفیت موهای کاشته شدهمعیارها و روشهای ارزیابی کیفیت موهای کاشته شدهعوامل تأثیرگذار بر طول عمر موهای کاشته شدهروشهای ارزیابی طول عمر موهارا... (ادامه)
فهرست محتوا Toggle فرایند کاشت ابرو چیست؟چه کسانی کاشت ابرو انجام می دهند؟ آیا کاشت ابرو موثر است؟ قبل از کاشت ابرو چه اقداماتی لازم است؟ مزایای پوشش دهی ابروهای ناقص با کاشت ابرو روش ها و راهکارهای... (ادامه)
فهرست محتوا Toggle انواع بیحسی های سر در فرایند کاشت موواکنش های بعد از عمل کاشت مو مراقب های پس از کاشت موی سرچرا برای کاشت مو از بیحسی ها استفاده می شود؟ مدت بی حسی بعد از کاشت مو به صورت روتین تا... (ادامه)